Muffins favorit.

Fick smaka de här muffinsen hemma hos mamma. Linda hade stått för bakningen och de va helt enkelt underbara. Smakar inte så mycket jordnöt faktiskt. Ett recept väl värt att testa.


Glaserade Jordnötsmuffins



Ingredienser (16 muffins)

4 msk smör el. margarin (rumstempererat)
225 g farinsocker
115 g grovt jordnötssmör
2 ägg, lätt vispade
1 tsk vaniljessens
225 g vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl mjölk

Glasyr

200 g cream cheese, t ex. philadelphiaost
2 msk smör, rumstemp.
225 g florsocker

Tillagning

1. Sätt igång ugnen på 180 grader.

2. Rör samman smör, socker och jordnötssmör i en skål i 1-2 min eller tills det är luftigt och väl blandat. Tillsätt äggen, lite åt gången och rör kraftigt efter varje gång. Tillsätt sedan vaniljessensen. Sikta ner mjöl och bakpulver och vänd ner det i smeten omväxlande med mjölken. Fördela smeten i 16 muffinsformar.

3. Grädda muffinsen i 25 min eller tills de har höjt sig och fått en gyllenbrun färg.Låt muffinsen kallna på bakgaller.

4. Glasyr: Vispa ihop cream cheese och smör med en elvisp i en stor skål. Sikta ner florsocker och fortsätt vispa tills du får en slät kräm.

5. Bred glasyren på de kalla muffinsen. Förvara i kylskåp tills de ska serveras. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback