Banankaka.

Hade 2 bruna bananer hemma så jag bestämde mig för att göra en banankaka. Något magiskt är det med denna ugn för jag lyckas helt plötsligt med det jag bakar. Ska ta med den och åka hem till mamma på en stund och tillbringa natten där. Men här kommer det smarriga receptet.

 


75 g smör
2 1/2 dl socker
2 msk mjölk
1/4 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 mogna bananer
100 g choklad
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat


Smält smöret och låt svalna. Blanda det med socker, mjölk, salt, vaniljsocker. Dela äggen och blanda i gulorna.

Mosa bananerna och blanda ner detta i smeten. Hacka chokladen. Blanda ihop mjöl, choklad och bikarbonat och vänd ner i smeten. Vispa till sist vitorna till hårt skum och vänd ner dem.

Häll blandningen i bröad form med löstagbar botten. Grädda i 30-40 minuter, 175°C. Den ska vara knappt klar i mitten för att bli extra saftig.

 

 

Hittade förresten äntligen farmors något luggslitna kokbok som ALLA borde ha hemma. Om inte alla faktiskt har den hemma. Denna har blivit tejpad ett par gånger, men det är väl lite av charmen med sånt som går i generationer.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback