Magbild, 22 dagar kvar.

Första och sista bilden på min tigerrandiga mage utan tröja.

 

Sammandragningar, smärta i ryggslut och becken, svårt att röra sig å sova. Jaa...nu är jag less! Helomvändning från att må hur bra som helst till att må uselt. Känns som jag pinar mig genom varje dag, foglossningen är värst!

 

Min osociala sida har verkligen kommit fram på sista tiden. Vill inte träffa folk, svara i telefon och blir irriterad när de plingar på dörren. Känner mig tråkig och iväg. Jag vill inte umgås eller hitta på saker, bara mysa ner mig hemma å göra ingenting, vila och känna lugnet. Tycker katterna pratar alldeles lagom mycket :P.

 

Tur att vi har börjat med dom här tekvällarna. Annars hade jag nog aldrig tagit mig ur huset för att umgås!

 


 

Vecka 37:

"Nu är det vanligt att känna förvärkar. Livmodern blir hård i ungefär 30 sekunder och sedan slappnar den av. Dessa sammandragningar ska inte göra ont. Ofta stiger nu känslan av spänning och förväntan ju närmare förlossningen du kommer.

Barnet är ca 35 cm långt från huvud till stjärt och vikten ungefär 3 kg. Nu betraktas barnet som fullgånget och är redo för sin resa till livet utanför livmodern. Om barnet ligger med stjärten eller fötterna först så erbjuds du kanske en yttre vändning nu. Det vill säga en läkare försöker genom mild massage att vända barnet så huvudet ligger nedåt mot bäckenöppningen. Får du värkar i denna vecka försöker man inte hindra förlossningen från att komma igång. Det finns forskning som tyder på att barnet själv producerar hormoner vilket signalerar att det är för trångt och det leder till start av värkar.
"


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback