Bergströms gudomliga Tacopaj.

Kallar den "Bergströms" eftersom jag fick receptet av Moa en härlig bakisdag för år och dagar sedan :). Tack Moa, det har ätits många gånger!


Ingredienser:

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 g smör eller margarin, kylskåpskallt
2-3 msk kallt vatten

Fyllning:
3 stora tomater
400 g köttfärs
1 påse tacokrydda
2 burkar creme fraiche (smaksatt eller ej bestämmer du själv)
3 msk majonäs
salt & peppar
ost

Gör så här:

1. Slå på ugnen på 200 grader.
2. Blanda ihop pajdegen, tryck ut i smörad form och ställ i kylen.
3. Stek köttfärsen och häll i tacokryddan.
4. Blanda creme fraiche, majonäs och salt och peppar i en skål. Du kan även hacka i tomaterna eller välja att lägga dem i skivor på som vi gjorde på bilden. Lite efter smak och tycke det där, vi gör alltid olika.
5. Förgrädda skalet i ugnen 10-15 min.
6. Lägg först köttfärsen i skalet sedan tomater (om ni valt att göra skivor) och häll sedan över creme fraiche röran. Strö på ost.
7. Ställ tillbaka i ugnen och grädda i ca 10 min.

Klart att äta!


(Tips! Den är alltid godare när man micrar det som blir över dagen efter ;))

Kommentarer
Postat av: Åsa

Bjuuuud! :P

2011-08-01 @ 22:55:14
URL: http://ostor.blogg.se/
Postat av: Anette

Smaskigt, vi gjorde den där till middag så de blir micrat till lunch i morgon. I mitt recept är de riven ost i creme fraiche röran, de blir huvva gott :)

2011-08-01 @ 23:46:38
URL: http://monkeymama.blogg.se/
Postat av: Johanna

Men perfekt Mli! Vet du hur många gånger jag har tänkt att jag ska fråga dig efter receptet på den här underbart goda pajen?

2011-08-02 @ 12:45:13
URL: http://nutellan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback