Lite kostsnack.

Tänkte skriva lite om hur jag gått till väga i min viktnedgång.
 
Vikten har varit ett stort problem och nu 14 kg lättare och 16 cm mindre rund känns allt så mycket enklare. Än är jag inte i mål, men på god väg. Det jag har lärt mig under de här 5 månaderna (shit, har de gått så lång tid?) är att man kan träna hur mycket man vill men funkar inte kosten så går jag inte ner något i alla fall. Självklart är träningen viktig, säger absolut inget annat, men kosten har varit prio ett.
 
Har skrivit detta förr, men viktnedgången och kosten har inte känts som någon uppoffring. Endast sockersuget som kryper sig på ibland. Har kört en "light" version av GI skulle man kunna säga. Har tagit bort kolhydraterna (pasta, potatis, ris, vitt bröd, osv.) och helt skippat sockret, med några fuskdagar så klart. Ibland slinker det ner lite dinkelmakaroner och knäckebröd också, men de känns helt okej. Lite måste man ju leva :). Försökt variera maten på veckan så man får med både kyckling, fisk, kött, korv och skaldjur, har haft sås till de mesta och försökt ha grönsaker till alla måltider. Har automatiskt börjat äta mindre portioner och har sällan eller aldrig känt mig svullen. Sockersuget är verkligen inte alls speciellt jobbigt längre. 
 
2 superba recept när man undviker kolhydrater:
 
Rättiksgratäng - När man vill ha potatisgratäng har det här receptet varit toppen. Hur gott som helst och man glömmer bort att det inte är potatis man äter.
RECEPTET
 
Broccoli- och blomkålsmos - Har tagit en broccolimix påse istället för det färska. Funkar hur bra som helst. Gott till fisk och säkert till t ex renskav och liknande. Ersätter potatismos.
RECEPTET
 
Motionen då. Har kört NTC några gånger (Nikes träningsapp), promenerat mycket och joggat lite. Promenaderna på förmiddagarna har nog varit det som förekommit mest. Inget extremt, promenerat kanske 4-5 km några gånger i veckan, ibland längre, ibland kortare.
 
Vet inte vad jag ska skriva mer. Det har inte känts så tungt förutom dom är cravingsdagarna (eller veckorna) när man varit så galet sugen på allt sött. Har fallit tillbaka till gamla vanor några gånger, men kommit tillbaka. Maten är ju så galet god och det känns inte som att man ska gå ner på det. Det här funkar bra för mig, men alla är vi olika. Funkar nog inte för alla.
 
Men nu är det hårdkörning. Springer mot mållinjen och hoppas att jag ska orka hela vägen.
Hoppas jag kan inspirera någon för det var målet med det här inlägget. Man kan om man bara ger sig fan på det! Det gäller att hitta det som funkar för just dig.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback