Vecka 36.

FOSTERUTVECKLING

"Bebisen väger kring 2,7 kg och är ungefär 47 cm lång. Vid den här tiden kan du eventuellt känna att bebisen rör sig nedåt och trycket i den nedre buken ökar. Detta gör att dina lungor och din magsäck får mer utrymme och det kan bli lite lättare att äta och andas.


Det kan däremot bli jobbigare att gå – för en del kan det kännas som om bebisen är på väg att ramla ut! Det fortsatta trycket på blåsan gör att du kan behöva gå på toa ofta. Fortsätt äta bra, både för din skull och bebisens.


I slutet av denna vecka anses du fullgången och bebisen kan i princip födas när som helst från denna tid. (Mellan 37 och 42 veckor räknas graviditeten som fullgången – innan 37 veckor anses bebisen underburen och efter 42 veckor överburen.)"

 

 

MINA TANKAR

Nu är de banne mig inte länge kvar. En månad tills dagen D. Men precis som de står ovan kan de ju bli när som helst. BB-väskan står i beredskap i hallen och allt i bebisrummet är klart. Men nog skulle de va skönt om den lill♥ kunde vänta bara lite till så vi får tapetsera i sovrummet vårt och kakla i köket innan den kommer.

 

Va hos barnmorskan idag och allt såg fint ut. Bebisen har börjat fixera sig men det gick fortfarande rucka lite på den. Nu längtar jag faktiskt lite efter förlossningen konstigt nog. De känns som jag är klar med graviditeten och vill komma vidare och träffa våran lilla skatt.

 

Magen har gjort en liten växtspurt också tycker jag. Men barnmorskan tyckte väl inte den gjort några onormala uppsving. Tror det är för att trycket neråt börjar va ganska starkt å då känns de tyngre, tycker jag i alla fall. Sen har magen fått lite annan form...

 

(Hehe jo jag vet att jag är 10 min tidig. Men snaaart är det vecka 36.)


Kommentarer
Postat av: Johanna - MyShoebox.se ♥ Gravid ♥

VIlken cool bild du fixat!

Jag går in i v23 idag, sjukt länge kvar till BF!

2010-10-07 @ 08:12:20
URL: http://myshoebox.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback