Valborgs.

Hej allihopa, yes I'm alive. ;)
Sitter just nu hemma hos mamma och ska just krypa i säng. Har varit en bra dag idag. Har tagit de ganska lugnt, förutom Vanessa som inte suttit stilla en sekund sedan vi kom hit. Har varit på tipspromenad och fikat i Vallens kapell, busat en massa och ätit god mat. Tyvärr vann jag ingen västebottensost, men Micke gjorde de. Han drog mina lotter så jag fick säkert dom sämre :P

Lillgumman har varit en prinsessa idag till största delen, men när man är trött är de inte alltid lätt att vara på topp.

Mamma tog den här superfina bilden på lillan också. Mitt ♥


Mobilblogg - Första "heldagen" på dagis.

Eftersom vårt internet knappt funkar blir de att göra ett försök med mobilen istället. Var Nessans första dag på dagis idag, efter inskolningen då. De sved i mammahjärtat när jag fick lämna henne gråtande men det hade tydligen gått över en minut eller två, som vanligt. Hon är en riktig dagistjej tycks det som när hon är så glad när man spionrar på henne då de är ute och leker. Idag satt hon och Anton i en vattenpöl och lekte när vi kom. Dyblött barn men dom hade ju jättekul och det är ju huvudsaken. :)

Inte som planerat.

Ja idag gick alla planer i stöpet. All snö som plötsligt singlat ner från himlen gjorde det omöjligt att ta sig till dagis med en bil som aldrig tycks vilja starta och det gick inte ta sig fram med vagnen på de oplogade vägarna. Så vi blev hemma. Både skönt och tråkigt på samma gång. Har varit några stressiga dagar så det var skönt att bara på ta det lugnt, men att fara på dagis hade varit så mycket bättre för oss båda. Inskolningen är ju ganska viktig trots allt.

Så vad ska man då hitta på? Någon som vill umgås? :)

Sunshine.

Igår fick Nessa nya kläder och ett 2 par brillor av momme och dom va såå coola ;). Va tvungen att posera med ett par av brillorna som kommer användas flitigt i sommar och den nya tröjan. Byxorna och de andra brillsen sparar vi till en annan dag :).

 


Första inskolningsdagen - check!

Idag har vi varit på dagis för inskolning. Jag har varit nervös så jag mått illa men det gick ungefär så bra som de kan gå :). Vanessa gick in direkt och började kika på leksakerna och kolla in barnen. De satt och lekte med lera så hon landade lillrumpan i en av fröknarnas knä och tittade på.

Hon har i stort sett inte brytt sig om att kolla efter mig ens, har haft så fullt upp med att leka med alla nya leksaker och kolla på alla barn. Känns som en superstart och jag hoppas det håller i sig.

Hon tydde sig ganska snabbt till "sin" fröken också. Hon gav henne till och med en puss mitt på munnen när vi skulle åka hem, jag blev sådär lagom förvånad :P

Har blivit överöst med info om allt som rör förskolan, kläder, mat m.m. Så nu ska jag passa på att läsa igenom allt när Nessa sover. Ha de!

Fotosidan.

Hej allihopa.

Nu har jag äntligen lyckats få igång min hemsida som riktar sig mot foto (på riktigt). Finns gallerier att kika i även om alla bilder inte finns med ännu så kommer de dyka upp. Har även lite finslipning kvar och är inte helt hundra på headern. Men det får ta sin tid. Känner mig äntligen nöjd så den här sidan kommer nog hänga med ett tag.

 

Den här knappen ligger i menyn på starsidan av bloggen (går även klicka på den här nedan). Så nu är de bara att kika och boka in en massa fotning ;)

 


Garderob.

Glad påsk på er!
I helgen har det hänt en massa roliga och en del nyttiga saker. Har varit på pimpeltävling i Vallen, Krister drog upp imponerande 400 g fisk :P. Åt god påskmiddag hos Mickes mamma och såg den rafflande hockeymatchen som tog Skellefteå till sm-final.

Väl hemma blev det både vårstädning och inköp av cykelhjälm och stövlar till lillan. Välbehövligt!

Men skönast var det nog att få klart Vanessas lilla "sovalkov" som vi varit igång med forever. Inte för att det var speciellt svårt, utan för att vi varit alldeles för lata för att tapetsera klart. Men nu är det gjort i alla fall. Vi har alltså tagit bort garderoben som ni ser till höger i första bilden.

Så här såg det ut innan.


Och efter...


Inte samma vinkel kanske men man ser ju vad vi gjort :)
Nu ska jag bara komma på vad det ska bli för krimskrams där inne på väggarna. Någon som har några ideér?

Påhälsning i Flurkis.

Var en sväng till Moa, Timmy och småtrollen i Flurkmark i veckan för att hälsa på. Deras nya lägenhet är helt ljuvlig men jag är inte alls avundsjuk... Inte alls... nej nej... ;).

Fick träffa lilla färskingen Grim för första gången, eller färsking förresten han är ju storkille nu. :) Han är i alla fall hur söt som helst och en himla nöjd bebis. Var tvungen att tvärtest knäppa några kort även om vi hade två stormvindar till stortjejer som swischade förbi och busade på så vi hann väl inte med så mycket fotande.

Gitarrfodralet fick vara rekvisita dom få sekunderna vi hann bränna iväg några bilder. Tycker dom blev riktigt fina, här kommer ett litet smakprov :)

 

Hade en riktigt trevlig dag och det är så synd att vi bor så långt ifrån varandra. Men snart ska vi dit igen och fira lilla Luna som fyller år. Nu ska jag bara komma på en bra present :).


Blää...

Har varit en riktig skitdag idag då verkligen inget gått rätt. Slut snus, argt barn, trött mamma, snö som vräkt ner, nästan ingen mat i kylen osv osv. Så vi satte oss i bilen för att åka och handla, men inte startade bilen, nej då, den hade slut ström. Ska skicka in den på lagning snart, den där jäkla förardörren drar all ström i så det är alltid slut. Så de blev blodpudding till middag, som tur var kände Nessa för att äta de idag, brukar inte vara en hit.

 

Tur att Vanessa är söt så man i alla fall fått chansen att ta lite kort. Kristers föräldrar ska ner till dalsland så de ville ha lite skrytkort :). Krister kom hem en sväng ikväll också så nu känns de mycket bättre, och har fått prata med Moa idag också. Då blir man absolut gladare.

 


Nu ska jag krypa i säng, läsa lite och sedan sova. Blir så jobbigt när man är trött på morgonen.
Ha de bra!


RSS 2.0