Nyårsfix.

 
Preppar för nyårs ikväll. En högst ofrivillig Vanessa fick sig ett behövligt bad. Måste snart köra nån badterapi med något duktigt badarbarn igen. Sen fick hon ta på sig sin mimmi-morris som hon fått av momme. Tror den var anledningen att hon ens satt kvar i badet nog länge för att hinna bli ren. Mys, sedan välling och gonatt.
 
Själv ska jag köra lite spa med plock av ögonbryn, ansiktsmask, dusch m.m. å i säng med en god bok. Imorgon är det nyårsafton. Sista dagen på 2012, härligt :P

Hockey.

 
Var iväg till Arenan igår och såg AIK spela tillsammans med Krister och Linus. Jag hinner glömma hur kul det är, vilken skön stämning det är när alla hejar. Även om det var en massa tjorv med biljettbokningar och bilar så hade jag i alla fall väldigt roligt. Första gången med sittplats, inte så dumt ;)
Det var väldigt kort skrivet om det, men men... :)
 
Har varit iväg med Nettan och Åsan för att handla till nyårs idag. Kommer bli massor av god mat, barn och förhoppningsvis en massa skoj :). Kommer bli super.
 
Nåja nu MÅSTE jag verkligen sova. Har blivit alldeles för sent de senaste dagarna och idag blev visst inget undantag. Sov gott!
 

Be creative.

Jag är i en sån där jobbig, hemsk, frustrerande, underbar och härlig period. En överkreativ period rättare sagt. Jag vill träna, måla, skriva, läsa, se serier och film och allt annat, samtidigt! Och man kan inte göra allt samtidigt, sååå frustrerande. De slutar oftast med att jag inte kan bestämma mig för vad jag ska göra och så *poof* så var all min lediga tid borta. Fick jag skippa sömnen i ett par veckor skulle jag lätt göra det. Då kanske man skulle hinna hälften av det man skulle vilja.
 
 

God Jul!

Började denna härliga julafton med klappöppning i sängen. Sedan en mindre julig lunch innan det bar iväg till mormor för julfirande. Härligt att fira jul med släkt och familj som de ska vara. Underbart god julmat var det, tur man körde leggings. Nessan har varit på topp idag och visat sitt bästa uppförande, älskade unge <3Har släpat hem stora säcken med klappar (Vanessa hade visst varit snäll i år) och lade i säng en trött liten skrutt innan de blev soffläge för oss. Perfekt dag!God Jul allihopa. Hoppas ni haft en fantastiskt fin och mysig dag!

Bokshopping.

Äntligen har jag fått uppdatera bokhyllan lite och beställt från både Bokus och Adlibris. Fick ett presentkort av Kristers föräldrar (TACK supernice, fler får gärna rulla in från alla håll och kanter ;)) och Krister kände sig också snäll en dag, så nu har jag äntligen fått några på postbilen på väg hit i alla fall.
 
Ska bli kul att läsa dessa nya böcker. Har verkligen inte haft mycket att läsa på senaste tiden. Ska läsa ut Harry Potter böckerna (har snart avslutat bok 3), har gått lite långsamt men nu är jag igång igen sen ska jag hugga in på dessa :)
 
 
 
 
 
 

Vikten...YES.

Nu ska vi bli superpersonliga här. Vikten är fan i mig inte rolig att prata om men det är som det är. Lika bra att vara rak på sak och säga som de är så blir de kanske lättare för mig att inse fakta. Mitt BMI ligger på 30, jag vet det är skamligt, fetma HEJ. Inga invändningar, vågen talar sitt tydliga språk. Jag kan inte längre skylla på gravidkilon och jag vet att jag har blivit fet, jag har accepterat det, let's move on. Nu är ju målet att inte ha ett BMI på 30 utan ett normalt BMI istället. Tittar mot den lilla pricken i horisonten hehe.
 
BMI...
Just nu: 31,55
Mål: 25
 
Det innebär att jag ska gå ner till 60 pannor. Japp, så ska det bli. Har inte vägt så lite sedan gymnasiet.
Så hur ska jag nu gå till väga? Det är frågan. Jag har inga möjligheter att fara på gymmet på kvällarna för Vanessa ska vara i säng 7 och sen är jag låst. Så då får träningen blir före det helt enkelt, för träna måste man, allt annat är bullshit.
 
Sen kommer man till kosten, min akilles häl. Jag är en humörätare, jag äter när jag är upprörd, glad, ledsen, uttråkad, firar m.m. Mat är alltså både en belöning och en tröst. Så hur ändrar man det tankemönstret? Jag har dessutom börjat avsky att laga mat, för att äta ensam är såå tråkigt. Självklart har jag Vanessa, men hon äter typ 2 tuggor sen vill inte hon ha mer.
 
Har mina funderingar på GI även om jag tyckte jag blev så tom i skallen på det sist. Men jag vill ha en kickstart. Jag känner mig själv, om det inte händer något direkt ger jag upp. Jag är en svag människa :P
 
Men träningen. Läste detta inlägg som Anette skrivit och tänker att det kanske är ett alternativ då jag inte tar mig ut å tränar. Det handlar om hemmaträning och det borde man väl fixa kan jag tycka :P
Sen pratade jag å Åsa om att gå ner i deras gym och träna om Peder vill hjälpa mig å visa HUR man ska lyfta fria vikter så jag inte skadar mig. Tänkte även använda mitt löpband som står där nere.
 
Men pepp pepp pepp är de som kommer behövas. Och någon som stoppar mig när jag vill köpa en massa godis eller en kaka när man är ute. Ja, jag behöver faktiskt lite stopphjälp ibland även om de kanske inte känns så kul för alla andra men... Peta mig i fläskvalken eller nå. Haha nej kanske inte så drastiskt men, då kanske jag börjar gråta :).
 
Efter nyår drar nedgångstävlingen igång igen. De är pepp om något. Kanske drar till med mer drastiskt priser den här gången också som morot.
 
Nåja, långt inlägg. Men heja mig som ska fixa det här nu. Jag ska lyckas, jag måste. Annars kommer de här inte sluta nå bra.
 
Förresten SJUKT INSPIRERANDE!

Jullov.

Då har jag äntligen jullov. Som typ alla vet efter min lyckliga uppdatering på Facebook så klarade jag Mattekursen (har ännu inte fått ett betyg där men det är godkänt i alla fall) och jag fick ett C i Samhällskursen. Jag som aldrig varit speciellt duktig i skolan känner mig riktigt stolt över det jag åstadkommit även om de inte är några A:n direkt.
 
Så nu ska jag bara slappa, hänga med vännerna och invänta det nya året. Nytt år, nya utmaningar som man brukar säga. Och nästa år kommer bli en riktig utmaning de kan jag lova. Framför allt för att jag åter igen ska försöka ta tag i vikten. Spännande grejer. Har lite funderingar och tankar kring de men de får jag ta i ett senare inlägg.
 
(Bild: Weheartit)

Första lösenordsskyddade.

Har just kommit hem från en sjukt trevlig kväll på Waynes med Emelie, Åsa och Anette. Länge sedan jag skrattade så mycket. Ska börja planera för trevlig myshelg och jag orkar nästan inte vänta till våren för att få åka iväg och må gott.
 
Nu har jag som ni kanske märkt lösenordsskyddat bloggen också. Om du läser detta har du alltså fått lösenordet, grattis! ;) Förhoppningsvis kommer inläggen börja ösa in nu, man kan ju hoppas i alla fall. Inläggen blir nog inte mer privata bara för att det finns lösenord men det känns i alla fall inte som jag delar varje liten tanke med mammas arbetskompis kusins bror. Typ :P
 
Ni får gärna berätta om mina inlägg syns på bloglovin. Inte för att det gör något utan för att jag bara är nyfiken.

Bokmalen.

Räknade just på vad min önskelista på Adlibris ligger på just nu. Åh vad jag önskar att jag kunde få hem alla böcker där. Men jag vet inte om min plånbok klarar av att förlora 12 714 kr just nu ;). Jag får klara mig med de böcker jag har ett tag till, plus bokpaketet jag just beställde med 5 nya godingar att läsa. :)

Jag är KÄR!

Underbara underbara låt! 


RSS 2.0