Planer och annat stressande.

Jösses Amalia... Planerar för fullt för sommaren, skolan
(2 uppdrag och 2 examinationer kvar), har webbdesigner att göra, tavlor att måla och en lägenhet som verkligen behöver bli omhändertagen. Har varken satt upp tavlor eller satt upp gardiner FORTFARANDE. Skam på torra land! Det står fortfarande flyttkartonger i kontoret och förråden är överösta med grejer, det är vad jag kallad att vara organiserade ;).

Som sagt så är skolan snart över, så himla skönt. Bara ca 1 månad kvar till sista examinationen sen är jag fri ;). Har bara kvar att skriva motiovering till en utbildning jag vill gå till hösten.
 
Planer för sommaren då. Ojojojojoj.... det är allt jag kan säga. Dom stora grejerna som är in planerade är 3 bröllop, husmålning, gåfest och midsommar. Hade tänkt fara på Stadsfesten i alla fall en stund och så ska Krister vara borta minst en helg (Elmia). Hur som helst så har jag av 9 lördagar (juni & juli) EN helt ledig helg. EN!
Tur att hela augusti är fri.
 
Nåja, nu ska jag städa upp lite här sen blir det seriemaraton tills jag ska hämta lillan. Ser ut som jag får ha hemma Krister idag också så jag ska passa på och mysa med honom också :)

Illustration.

Fy fasiken så kul det är att illustrera. Har suttit på tok för länge och ritat, skuggat, ritat om, highlightat och försökt få fram min första illustration förutom Åsa och Peders tavla då så klart. Äckligt kul som sagt. Vad tror ni? :)
 
Ritad i Illustrator + Photoshop

Kräftfärg.

Jisses, det är farligt med sol. Har suttit ute med Åsa, Veronica och Marielle idag och njutit. Nu i efterhand inser jag att lite solskyddsfaktor kanske inte hade varit en så dum idé :P. Så kräftröd och fräknig med svidande ansikte och bröstkorg blev resultatet. Men man ska väl sola bort första lagret hud för att bli brun right? :P

Sommarläsning?

 
Skulle behöva lite tips om bra sommarläsning. Har redan läst Potter, Hungerspelen, Cirkeln, Guldkompassen, Twilight, True Blood, alla Katharina Von Bredow och det mesta av Dan Brown. Håller just nu på med Fifty Shades böckerna.
 
Men finns det några andra böcker där ute? Har självklart läst massor av fristående böcker också, men så ni har ett hum om ungefär vad jag söker efter.
 
Snälla lite boktips! (Inga deckare)
 
 

Lite kostsnack.

Tänkte skriva lite om hur jag gått till väga i min viktnedgång.
 
Vikten har varit ett stort problem och nu 14 kg lättare och 16 cm mindre rund känns allt så mycket enklare. Än är jag inte i mål, men på god väg. Det jag har lärt mig under de här 5 månaderna (shit, har de gått så lång tid?) är att man kan träna hur mycket man vill men funkar inte kosten så går jag inte ner något i alla fall. Självklart är träningen viktig, säger absolut inget annat, men kosten har varit prio ett.
 
Har skrivit detta förr, men viktnedgången och kosten har inte känts som någon uppoffring. Endast sockersuget som kryper sig på ibland. Har kört en "light" version av GI skulle man kunna säga. Har tagit bort kolhydraterna (pasta, potatis, ris, vitt bröd, osv.) och helt skippat sockret, med några fuskdagar så klart. Ibland slinker det ner lite dinkelmakaroner och knäckebröd också, men de känns helt okej. Lite måste man ju leva :). Försökt variera maten på veckan så man får med både kyckling, fisk, kött, korv och skaldjur, har haft sås till de mesta och försökt ha grönsaker till alla måltider. Har automatiskt börjat äta mindre portioner och har sällan eller aldrig känt mig svullen. Sockersuget är verkligen inte alls speciellt jobbigt längre. 
 
2 superba recept när man undviker kolhydrater:
 
Rättiksgratäng - När man vill ha potatisgratäng har det här receptet varit toppen. Hur gott som helst och man glömmer bort att det inte är potatis man äter.
RECEPTET
 
Broccoli- och blomkålsmos - Har tagit en broccolimix påse istället för det färska. Funkar hur bra som helst. Gott till fisk och säkert till t ex renskav och liknande. Ersätter potatismos.
RECEPTET
 
Motionen då. Har kört NTC några gånger (Nikes träningsapp), promenerat mycket och joggat lite. Promenaderna på förmiddagarna har nog varit det som förekommit mest. Inget extremt, promenerat kanske 4-5 km några gånger i veckan, ibland längre, ibland kortare.
 
Vet inte vad jag ska skriva mer. Det har inte känts så tungt förutom dom är cravingsdagarna (eller veckorna) när man varit så galet sugen på allt sött. Har fallit tillbaka till gamla vanor några gånger, men kommit tillbaka. Maten är ju så galet god och det känns inte som att man ska gå ner på det. Det här funkar bra för mig, men alla är vi olika. Funkar nog inte för alla.
 
Men nu är det hårdkörning. Springer mot mållinjen och hoppas att jag ska orka hela vägen.
Hoppas jag kan inspirera någon för det var målet med det här inlägget. Man kan om man bara ger sig fan på det! Det gäller att hitta det som funkar för just dig.

Ja jisses...

Jag sa ju att jag åter var på banan och jisses va rätt jag hade. Den här veckan bjöd på 1,7 kg mindre på vågen. Känns så sjukt skönt! Inte bara att jag snart kommer se en 5:a som första siffra, men jag börjar känna mig mycket bekvämare med mig själv också. Så pass bekväm att jag tog på mig skjorta igår. SKJORTA, JAG?! Ja det är precis så otroligt som de låter. Men de va ju faktiskt ganska bekvämt. Dock kändes de som jag skulle iväg på mitt kontorsjobb i stan :P
 
Bildbevis
 
 
Så vad bjuder nästa vecka på då?
  • Jo, det blir en del plugg på jag snart ska lämna in mina sista uppgifter i både Skrivande och Webbutveckling 1. Ska även boka in examination. Känns sjukt pirrigt.
  • Dop av fina lilla Alva blir det på lördag och då ska det även ses Eurovision Song Contest.
  • Tänkte gå ner lite mer i veckan också ;)
  • Klippa klart dekorplasten till badrummet.
  • Börja med projekt balkong, kommer bli så nice!
Ungefär så, inte direkt fullspäckat men ganska skönt med en sån vecka. Hoppas på fint väder så man kan hinna sola skinnet lite brunt också :)
 
Men nu ska jag sova. Gonatt!
 

Åter på banan.

Efter en sjukt jobbig vecka är jag åter på banan. Det jobbiga förra veckan var suget. Var sugen på precis allting och det jag var sugen på stoppade jag i munnen. Det resulterade i 1 kg upp! Fy fan va de svider! Tog alldeles för lång tid att stoppa mig själv, en hel vecka. Men nu är jag igång igen. Bra mat idag och ett svettigt NTC pass (Nikes träningsapp) på det. Blev 25 min träning, kombinerade ett halvt cardiopass med ett halvt magpass. Kanske inte optimalt men jag kände att jag fick med de muskelgrupperna jag ville. Kommer va gode mör imorgon :P.
 
Nu jäklar ska jag komma tillbaka. Veckans mat är planerad och inhandlad, träningen är planerad och första passet för veckan är gjord. Nu kör vi!
 

Vardagsrummet.

Jag har så svårt att bestämma mig för hur jag vill ha det i vardagsrummet. Allt jag vet är att det ska vara mycket färg på alla prylar. Plus att jag vill få en in fotovägg. Just nu är jag inne på att ha den ovanför soffan...
 
Just nu:
 
 
 
En matta skulle ju vara guld också. Vill ha något i stil med denna...kanske:
 
 
Från Rum21.se
 
Hur underbart va förresten de här?
 
 
Massor av fina färger. Jag blir så glad av att bara titta på den bilden!
Nåja...
Nu till mitt bekymmer. Har en vägg som är så fruktansvärt tom och tråkig! Vet inte vad sjutton jag ska göra av den. Har byrån på ena sidan och tvbänken på andra, så en möbel känns lite mycket. Men vad kan man hitta på? IDEER SNÄLLA!
 
VÄGGEN
 
Självklart ska sladdarna gömmas bort, ska bara ta mig iväg och köpa en skarvsladd så den når att sätta längs väggen. 
 
Inredning. Så kul men grymt svårt ibland. Just nu känns allt bara alldeles för vitt, tomt och tråkigt. Nää... måste ta tag i det här snart :)


RSS 2.0